Mitt upp i allt bygge har jag inte ens masat mig ut i skogen i år, jag som älskar att plocka svamp. Men jag har inte haft varken lust eller framför allt ro så jag skäms att säga det men årets svampar köpte jag när jag skulle sylta trattisar.

Syltade trattkantareller gör ni så här

Syltade trattkantareller

2 liter trattkantareller läggs i en kastrull.
1 liter vatten
1,5 dl ättikssprit 12 gradig alt 1 grad(streck) 24% ättika
6 dl socker
1 tsk svartpepparkorn
2 lagerblad
3 cm skalad färsk ingefära i bitar
1 kanelstång
2 tsk gula senapsfrön
5 nejlikor
2 rödlökar tunt skivade svettas genomskinliga i en stekpanna i lite smör.

Förväll svampen i 10 minuter, häll av vattnet men spara ca 5 dl
Koka det resterande vattnet med kryddorna och svampen i ca 50 minuter,
Slå på väl rengjorda burkar.

Detta smakar kalas till vilt, fläsk och kyckling, det kan vara en fin present att ta med i stället för en blomma.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *