syltade gröna tomater

Syltade gröna tomater


För en massa år sedan fick jag detta utmärkta recept av min kompis Wiveka Olin.
Sedan dess är det ett årligt måste när tomatsäsongen går mot sitt slut.
Detta är gott till leverpastejesmackan eller ank/gåslevern eller till en god ost.
1 kg gröna tomater
1/2 kg lök
2 grader ättikssprit ( streck på flaskan)
1 kanelstång
5 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1kg socker
ni kan även prova att ta en tsk senapsfrö i så det nyper till lite.

Finhacka allt
koka drygt en timme, skumma ordentligt och tag av när det går att göra syltprovet.Får ni det inte att tjockna kan ni tillsätta fruktpektin.
Slå på väl rengjorda burkar som ni låtit steriliseras med sina lock i ugn 100 grader i ca 1 timme. Obs sätt in burkarna i kall ugn och låt värmas upp. Fyll på burkarna ända upp och förslut bums.

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *