1 fin bit Ryggfilé av lax ( Äter du den som sashimi tar du 3-5 skivor) på pizza 1-2 bitar
1 dl ljus soja
2 msk socker
1 msk salt

Blanda ihop, lägglaxen  i dubbel plastpåse slå på lagen knyt i hop och placera i en liten form (så att det inte rinner ut) i kylen. Grava ca 6 timmar, vänd upp o ner efter halva tiden.

Fyllning
1 burk ricotta
crème fraîche
grovriven mozzarella
1 tub wasabi ( eller den mängd du tycker blir bra)
1 knippa finhackad dill

grön algsallad Finns i frysdiskarna i Kinaaffärer och kan med fördel tinas, delas upp i mindre påsar och frysas om) Annars kan
ni be fiskhandlaren ta in den.
Svarta sesamfrön
Picklad gurka

1 gurka, hyvlas eller bättre, kör på mandolin.
Skär i tunna strimlor (fettucini)och salta, låt vila en stund.
koka upp en 1,2,3-lag 1 del ättikssprit, 2 delar socker, 3 delar vatten
kanelstång
1 stjärnanis
1 vitlöksklyfta
svartpepparkorn

Krama försiktigt ur gurkan och lägg i skål, slå på lagen
Kavla ut en pizzaklump, stryk den med fyllningen. Baka av i het ugn eller grill med lock( weber) gärna på en pizzasten. skär i tårtbitar, lägg på lax efter behag. Strö sesamfrö över lägg på gurkan och ev ruccola. Det räcker gott med 1 bit /person.

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *