Syltade tomater

I dag har jag syltat de sista gröna tomaterna från växthuset. Det är dags att städa ur och skörda de sista resterna av den sommar som aldrig var. Äpplena ser skruttiga ut på träden, en del verkar ha ruttnat på grenarna av allt regn. Inte ens katterna vill gå ut, de ligger och fläker sig på alla varma ställen. Om de ändå förpassar sig utomhus, klättrar de gärna in genom mitt sovrumsfönster när jag ligger och sover och sen har jag leriga tassavtryck på mina vita lakan. Ruskigt mysigt vill jag lova.
Detta recept fick jag av min kompis Wiveka och det har jag verkligen haft användning av. Ni kan dubbla receptet om ni vill det tar mer tid det är allt. Det är en utmärkt present, folk brukar stå i kö när jag gör årets laddning.

1 kg gröna tomater finhackade
½ kg lök finhackad
2 grader ättika 24 gradig,( 2 streck på flaskan)
1 kanelstång
5 nejlikor
5 kryddpepparkorn
1 kg socker

Låt sjuda i en dryg timme. Det ska bli lite simmigt. Slå sedan på väl rengjorda burkar.
Det är jättegott till leverpastej, söndagssteken anklevern eller en god ost.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *