Det är nu jag drabbas av baklusta och knåpar ihop en maffig sockerkaka som nog inte är helt kalorifri. Men god är den och den är saftig och håller i flera dagar om den får vara i fred.
Denna njuter jag med en god bok och en kopp te.

Ananas- och kokoskaka
Sätt ugnen på 175 grader

Smält 200 gr smör, smörj en form och strö med kokos
Vispa ihop 3 ägg med
1,5 dl socker pösigt,
tycker du om smaken av citrus kan du riva i lite av skalet från 1 citron eller lime, helst ekologiska.
Blanda 3 dl mjöl,
1 dl kokos och
1 tsk bakpulver i en bunke
Tag 1 liten burk ananaskross. Häll saften i smöret
Vispa i mjölblandningen i äggsmeten.
Slå på vätskan och vispa. Rör till sist i ananasen.
Slå i formen och sätt in ugnen ca 45 minuter.
Kolla efter 40 minuter om den är torr genom att sticka i den.
Under tiden gör du en Toscasmet.

I en kastrull blandar du
1 dl socker
100 gr smör
2 msk mjölk
2 msk mjöl
100 gr mandelspån eller en blandning av valfria nötsorter.
Rör försiktigt tills det tjocknar.

Vänd upp kakan på en plåt slå över toscasmeten, strö en aning flingsalt över och baka så klart i ca 15 minuter på mittersta falsen.
Det är gott jag lovar. I somras hade jag i överblivna bär som jag blandade ner i stället för ananasen. Men då får du ta 1 dl vatten i smöret i stället. Det är bara att pröva dig fram med olika fyllningar.

Ananas- & kokoskaka

Tagged with →  
Share →

One Response to Ananas- & kokoskaka

  1. Amir skriver:

    jag har prova din kokoskaka och den är värdens godaste kaka tycker jag!
    tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *